Vallter-Núria: Camí dels enginyers

Surt a descobrir el nostre petit país. La ruta Vallter – Núria: camí dels enginyers et durà a conèixer una part del Pirineu català de gran bellesa paisatgística. T’expliquem la logística, itinerari, recomanacions i dades tècniques d’aquesta excursió.

 • Origen: Vallter 2000 estació d’esquí
 • Destí: Ribes de Freser
 • Quan? Juliol 2018
 • Qui?Norbert, Mireia i Nord (gos)
 • Tram caminat:Vallter a Santuari de Núria
 • Cremallera: Santuari de Núria- Ribes de Freser
 • Kilometres: 14,35km
 • Duració: Nosaltres vam tardar 6:30 h.
 • Material:
  • Molta aigua
  • Entrepans
  • Gorra
  • Crema solar

Clica aquí per descarregar-te la informació detallada de la ruta!

Clic aquí

Ens agrada molt la muntanya i sempre que podem ens escapem a Setcases on els pares d’en Norbert tenen una casa per fer senderisme i esquiar durant la temporada d’hivern.

Feia molt que teníem ganes de fer la travessa que porta de Vallter fins a Vall de Núria. Aquest estiu aprofitant un pont i la bona climatologia ens hi hem llençat de caps!

Aquesta ruta NO és circular i per tant heu de pensar en la logística abans. Tot i que pel que vaig veure hi ha un autobús que connecta Ribes de Freser amb Camprodon, nosaltres com que volíem endur-nos en Nord (el gos dels pares d’en Nurbi, un huskie) vam optar per deixar el dia abans un cotxe a Ribes de Freser, al pàrquing de l’oficina de turisme i anar amb l’altre el dia següent a Vallter.

Vam aparcar el cotxe al Pàrquing de l’estació d’esquí de Vallter (nosaltres vam aparcar al de dalt de tot però també es pot fer si aparques al pàrquing de baix). Des d’allà has d’anar pujant pel que a l’hivern son les pistes d’esquí fins al coll de la marrana. Des d’aquí dalt teniu el Bastiments al costat.

Aquí hi ha un rètol que indica el camí cap a Núria i cap a Coma de Vaca. Si sou aquí, esteu al Coll de la Marrana a 2.495 metres d’altitud i heu de baixar cap al fons de la Vall.

Atenció perquè aquí es bifurquen els camins i haureu d’escollir si voleu arribar a Núria pel camí més curt (GR-11) o pel més llarg que passa pel Refugi de Coma de Vaca i és una variant del GR-11. Nosaltres vam escollir el camí més llarg, ens quedarà l’altre per un altre dia!

En el tram fins al Refugi de Coma de Vaca vam veure un munt de marmotes i de cabirols. En Nord es va tornar una mica boig amb les marmotes! És un tram molt pla amb presencia d’aigua ja que flanqueges el riu Freser. El Freser a aquesta època de l’any estava en la seva màxima esplendor, jutgeu-ho vosaltres mateixos. 

excursio vallter nuria cami dels enginyers

El Refugi de Coma de Vaca a 1.950 metres marca el final del descens. En aquest punt heu de creuar un pont de ferro que està doblegat pels allaus per iniciar el conegut camí dels enginyers. Aquí el camí s’enfila bastant amb una pujada pronunciada i el sender es fa estret. Després d’uns 40 minuts de pujada el camí es torna més planer tot i que amb constants puja i baixes fins arribar a Núria.

La dificultat d’aquest últim tram rau en dos factors. El primer, un tram que és molt estret i que hi ha un cable per agafar-s’hi que no és apte per qui tingui vertigen. La segona dificultat està en que aquest tall no té cap ombra i en ple mes de Juliol ens vam fregir de calor!

Dues hores més tard es visualitza l’edificació del telecabina de Núria per la part de darrera i en un tres i no res ja has arribat al Santuari de Núria.

Després de menjar-nos els entrepans amb vistes a l’estany vam agafar el cremallera de baixada fins a Ribes de Freser. Els gossos estan acceptats però han de dur morrió. Es pot comprar un morrió de diverses mides per 5€ a totes les estacions del cremallera.

Si un cop al Santuari de Núria us heu quedat amb ganes de caminar més hi ha la opció de baixar caminant. Així evites el cost del cremallera.

ATENCIÓ: si teniu Forfait de temporada per les estacions de Vallter o de Vall de Núria el cremallera surt gratis!

Teniu més dies per conèixer racons bonics de Catalunya i us agrada el senderisme? Llavors segur que us agrada la nostra Ruta a Beget.

> Dubtes? Segueix-nos i contacta'ns!

> T'ha agradat l'entrada? Comparteix-la!