El Chaltén

La capital del senderisme d'Argentina

“Su nombre se lo debe a la mítica montaña que se destaca del resto de los picos que la rodean. Chaltén es un término de la lengua aonikenk con la que los antiguos tehuelches nombraban a esta montaña que consideraban sagrada. Su significado es montaña humeante, pues ésa es la impresión que da cuando las nubes se encolummnan con el viento en su cima”

Per nosaltres que veníem dels petits pobles de la Carretera Austral on trobar un caixer és missió impossible i escollir allotjament es limita a prendre una decisió entre A o B, arribar a El Chaltén era posar de nou els peus a la civilització. Aquí se’ns dubte s’ha promocionat molt més el turisme i el poble que fa anys devia s’ha anat transformant per acontentar els desitjos dels turistes.

En el poble en sí mateix, nosaltres només hi vam passar dues nits, la primera abans de començar el trekking al Fitz Roy i la segona quan vam tornar del trekking.

Com arribar a El Chaltén

El Chaltén és un poble de la província de Santa Cruz que s’ubica dins el Parc Nacional de los Glaciares, sí, sí, així com ho sentiu, hi ha un poble sencer dins el Parc Nacional.

Es troba a una latitud de  49° 19’ 53.07” Sud i a una longitud de 72° 53’ 10.06” Oest.

L’accés a El Chaltén és relativament senzill ja que comunica amb varies ciutats. 

Nosaltres hi vam arribar des del Lago del Desierto, una aventura creuant la frontera que separa Xile d’Argentina.

Serveis

El Chaltén no és un poble de quatre cases i dos carrers, és més aviat una petita ciutat privilegiada per estar envoltada de naturalesa. Aquests són els serveis que hi podeu trobar:

ALLOTJAMENT A EL CHALTÉN

Hi ha allotjaments per triar i remenar, per totes les butxaques i per tots els gustos. Nosaltres com que anem amb poc pressupost vam optar per aquestes dues opcions. La primera nit vam acampar al Càmping Del Lago ( 300 pesos argentins per persona) i quan vam tornar del trekking del Fitz Roy vam dormir al Hostel Ahonikenk ( 300 pesos argents per persona) tot i que la higiene del lloc era dubtosa i per això no el recomanem. També ens van recomanar el Hostel Los pioneros del valle ( 350 pesos argentins per persona) però aquest no us el podem recomanar directament perquè no hi vam estar personalment.

TREKKINGS

Anar a El Chaltén i no fer senderisme és com anar a Egipte i no veure les piràmides. Hi ha molts trekkings a prop del poble però aquests són els més coneguts:

Trekking al Fitz Roy

Trekking al Torre

Trekking al Mirador de los Condores

És una ruta d'una duració de 1 hora d'anada i ofereix vistes al poble i a les muntanyes des d'una altra perspectiva.

Trekking al Mirador de las Águilas

És una ruta d'una duració de 1 hora d'anada i ofereix vistes al poble i a les muntanyes des d'una altra perspectiva.

Lomo del pliegue tumbado

Aquesta ruta no la vam fer però ens vam quedar amb moltes ganes. És una ruta exigent de 12km anada (24km anada/tornada) que creua uns paisatges d'estepa amb vistes a les muntanyes.

Vuelta al Huemul

Només els que estan preparats i equipats poden realitzar aquest trekking de 4 dies que requereix de dur arnés.Té un pas on són constants les fortes ràfegues de vent i abans de començar la ruta és necessari registrar-se a la policia.

Rutes als glacials Cagliero i Huemul

Ambdues rutes estan situades a prop del “Lago del Desierto” i són de dificultat mitja.

Nosaltres vam escollir fer el Trekking al Fitz Roy i a Torre. 

> Dubtes? Segueix-nos i contacta'ns!

> T'ha agradat l'entrada? Comparteix-la!