Què fer a Bahir Dar

Bahir Dar és una ciutat que es troba als peus del Llac Tana, el Llac més gran d’Etiòpia. A nivell turístic als seus voltants s’hi troben els  Monestirs de les Illes del Llac Tana i també les Cascades del Nil Blau. A continuació, us expliquem què fer en Bahir Dar.

Data de realització del viatge: 17/10/2019

Com arribar

Pots arribar a Bahir Dar des de tres punts: I.Addis; II.Lalibela; III.Gondar

DES DE ADDIS

Per arribar des de Addis el més convenient és viatjar amb el Selam bus o si el vostre pressupost us ho permet volar en avió.

DES DE LALIBELA

Com us explicàvem en el post sobre Lalibela, hi ha unes sis hores per carretera entre Bahir Dar i Lalibela. El paisatge és verd i molt bonic, fins i tot vam veure un grup de babuïns pel camí. Nosaltres vam fer el trajecte al revés amb  minivan turística que portava a alguns turistes i a alguns locals. El trajecte ens va costar 300 birr més que si anéssim en bus local però vam pagar la comoditat d’anar cadascú en el seu seient en una van que estava neta i amb un senyor que conduïa bé i que feia les parades justes i necessàries per menjar i fer pipí.

DES DE GONDAR

Arribar des de Gondar és l’opció més senzilla perquè entre Bahir Donar i Gondar només hi ha uneixes 3 o 4 hores si vas en transport públic. Nosaltres vam agafar una minivan des de Bahir Dar cap a Gondar, vam sortir a les 16 i vam arribar a les 19.30 aprox.

Hi ha diversos busos i minivans que fan aquesta ruta durant tot el dia.

El bitllet ens va costar 150 birr  per persona i vam negociar amb el conductor per tenir els seients de davant de manera que encara que omplissin molt la minivan no ens afectés.

ELS MONESTIRS DEL LLAC TANA

Al segle XIV es van construir a varies de les illes del llac monestirs ortodoxos. Es diu que el lloc es va triar perquè al ser un lloc tranquil gaudia de la tranquil·litat necessària per meditar i resar.

Els monestirs estan construïts en forma circular amb un sostre de palla. El que els fa realment atractius pel turista són les pintures que es troben al seu interior.

Les mostres d’art religiós que omplen les parets dels monestirs són d’autor desconegut.

Les formes dels ulls i la manera de dibuixar-los ens van recordar a les pintures que havíem vist a les esglésies de Lalibela.

Encara que hi ha unes 19 esglésies/monestirs la nostra barca només es va aturar a dos.

El tour va durar mig dia, unes quatre hores però perquè anàvem molt lents navegant. La primera parada, va ser enmig del llac per veure un hipopòtam. Era la primera vegada que en vèiem un però no va ser tan impressionant com imaginàvem.

que hacer bahir dar

El grup amb qui vam compartir la barca era molt heterogeni i d’allò més graciós, ells van ser el més entretingut del viatge.

Una vegada el vaixell atraca camines poc més de 5 minuts i arribes al monestir. Per visitar el monestir has de pagar entrada 150 birr (els dos).

Encara que ens van intentar vendre un guia, vam considerar que ja ens estava sortint bastant car el tour com per  pagar un guia així que ningú del vaixell el va contractar. Ens vam limitar a mirar les pintures.

Al cap de menys d’una hora vam pujar de nou al vaixell i vam anar al segon monestir, més gran que l’anterior. Allà ens va tocar pagar 150 birr (els dos) però amb l’entrada del monestir vam poder visitar un museu amb alguns objectes preciosos com utensilis religiosos, corones i llibres.

monasterios lago tana etiopia

Al voltant de les 13h arribàvem a port on ens esperava el nostre Couchsurfer Abreham per anar a menjar.

El tour va resultar ser per nosaltres una activitat bastant relaxant, la navegació pel riu i l’aire tranquil dels monestirs. No obstant això, no diríem que sigui un imprescindible de la teva visita per Etiòpia.

les cascades del nil blau

Les cascades del Nil blau vam decidir visitar-les per lliure. Així que en comptes de pagar una agència perquè ens portés fins allà vam decidir dedicar el nostre segon dia a Bahir Dar a visitar-les.

Vam anar amb Bajaj (és com es diuen els tuk-tuk a Etiòpia) fins a l’estació de busos locals ( hi ha dues estacions a Bahir Dar, no us confongueu). Una vegada allà, vam preguntar per Tis Abay, el nom en amàric de les cascades del Nil Blau i ens van indicar la taquilla on havíem de comprar el tiquet del bus.

Vam pagar 20 birr per persona i ens van donar un rebut.

Amb el rebut en mà ens van indicar quin era el nostre bus. Acabàvem de perdre’n un però això tenia un avantatge, podíem triar on asseure’ns perquè estava buit. Per la nostra sorpresa es va omplir en qüestió de 15 minuts i va arrencar amb només una persona asseguda a cada seient.

No enteníem molt bé perquè no entrava mes gent, com tantes vegades havíem vist fer. Va resultar que per la carretera hi ha policies que controlen quanta gent porta el bus.

Va ser passar els controls i el bus va parar i es va omplir fins als topalls de gent, jajajajaj.

como llegar a cataratas nilo azul

Dues hores i mitja més tard arribàvem al poble de Tis Abay que en ser dissabte tenia mercat i hi havia un munt de gent i animals per tot arreu.

El bus et deixa al mateix carrer on hi ha l’oficina per comprar l’entrada per veure les Cascades.

Sí, ho heu sentit bé, hi ha una oficina i fins i tot hi ha un senyor disposat a donar-te informació sense demanar-te res a canvi. Molt estrany a Etiòpia. Paguem l’entrada que costa 50 birr cadascun. El senyor molt amable ens va donar indicacions del recorregut que volíem fer a peu.

Nosaltres vam triar anar a peu i tornar amb barca. Si voleu estalviar-vos els 20 birr per persona que costa travessar el riu amb vaixell podeu donar la volta i tornar caminant per on heu vingut.

Feia calor però va ser un passeig d’una hora molt agradable. Realment val la pena arribar caminant perquè tens unes perspectives des de dalt molt boniques. Si només vas i tornes amb barca veuràs la part inferior de la cascada, des de la qual la força de l’aigua et mulla però no veuràs la part de dalt ni creuaràs un bonic pont que ens va recordar als que vam creuar al Nepal (ara per ara no trobaràs cap post sobre Nepal al blog, aquest va ser el nostre primer viatge i la idea del blog no havia nascut encara).

visitar cataratas nilo azul libre

Vam tornar a Bahir Dar amb un altre bus local, aquesta vegada no érem els únics farengi, ens vam trobar una parella de suïssos que també anaven en bus. Aquesta opció us la recomanem molt perquè fa el trajecte més autèntic, dues hores passen ràpid i us ajuntareu amb els locals.

on DORMIR a BAHIR DAR

No podem donar-vos consells sobre on dormir a Bahir Dar perquè a nosaltres ens vam allotjar a  casa de l’Abreham de Couchsurfing amb qui vam passar molt bones estones durant dos dies, vam jugar a billar (molt popular a Etiòpia) i ens vam prendre varies cerveses.

Gràcies Abraham per acollir-nos,ho passem genial amb tu!

L’Abraham treballa com a guía turístic us deixem aquí el seu contacte.

couchsurfing bahir dar

Esperem que us hagi agradat aquest post, si us interessa el turisme religiós passar-vos per les nostres entrades sobre Lalibela i sobre el nostre post sobre Praga, on visitem el Monestir Strahov.

> Dubtes? Segueix-nos i contacta'ns!

> T'ha agradat l'entrada? Comparteix-la!