On menjar a Arequipa

Data realització del viatge: 15/07/2019

Benvinguts al primer post sobre menjar del blog,us expliquem on menjar a Arequipa

Entenc que us pregunteu, per què no hi ha post gastronòmics sobre els altres països? La resposta és bastant senzilla. Com que viatgem amb un pressupost ajustat una de les despeses que retallem mes és amb el menjar. No és que ens moríem de gana com pensaven les nostres mares que cada vegada que ens veien per skype ens diuen que estem mes prims. No, és que moltes vegades mengem el mes bàsic.

Els mercats van ser els nostres millors amics a Bolívia, les empanades van ser el nostre dia a dia a l’Argentina i a Xile ens  vam cuinar molt nosaltres.

Però a Perú, un país que s’ha guanyat fama internacional per la seva gastronomia, no podíem deixar de provar els seus plats. Val que som garrepes com a bons catalans però vam fer una excepció rera d’una altra a Arequipa.

1.La nueva palomino

Aquesta picantería és de les primeres que us recomanaran si li demaneu a algú que voleu anar a una picantería. Situada en el barri de Yanahuama és un local gran amb diverses sales encara que sol omplir-se molt.

A ella acudeixen turistes i locals encara que potser entre setmana sigui menys freqüentada per locals ( nosaltres vam ser-hi en diumenge). Ens va encantar del lloc l’atenció del servei i la decoració del lloc. Els cambrers ( al Perú es diuen meseros) van vestits tradicionals i en algunes sales hi ha productes peruans i forns de llenya.

Ofereixen plats típics peruans i Arequipenys molt abundants.

Us recomanem que li pregunteu al vostre cambrer  si la ració és molt gran per a una sola persona. Vam veure que a la taula del costat servien un Super picant amb el que la Mireia podria menjar dos dies seguits.

Nosaltres vam triar ametllat d’ànec (Norbert) i “rocotos” farcits (Mireia). Per a beure no us perdeu la Chicha de Güiñapo, una chicha morada fermentada durant 1 dia. El cambrer ens va ensenyar la ceràmica on la fermenten. Després de molt dubtar ens vam partir per postres un “tocinillo del cielo” (molt semblant al flam).

picanteria arequipa

2.LA BENITA DEL CLAUSTRO

La Benita té tres restaurants diferents. El primer a obrir i que es va guanyar la bona fama es troba a una hora de Arequipa i manté la seva cuina tradicional a llenya. No volíem anar tan lluny així que vam anar al restaurant situat al Claustre de la compañia de Jesús, un lloc idíl·lic i romàntic del qual us hem parlat en el post d’Arequipa.

Per a nosaltres la ubicació li dóna valor afegit si bé en quant a menjar preferim La Nueva Palomina.

Aquí els plats són més cars però continuen sent abundants. Res de demanar primer i segon, amb un n’hi ha prou!

Nosaltres vam demanar Cuy chactado (Norbert) i Chupe de camarones (Mireia). Per beure una Chicha de Güiñapo i un pisco punch. Les postres va ser Sango arequipeño cortesia de la casa (el cambrer ens va dir que aquest postre és gratis si demanes Cuy).

El Chupe de camarones ens va sorprendre molt perquè crèiem que tindria un sabor similar al “ suquet de peix” però no se li semblava en res. El Cuy chactado, especialitat Arequipenya s’acompanya de tres varietats de patates diferents i ve aixafat (d’aquí això de chactado). Ens va agradar però crec que amb una vegada prou Cuy.

3.CREPÍSIMO

Dels mateixos amos que el Restaurant Zig- Zag però amb una carta i ambient molt mes informal el bar/restaurant Crepisimo té clares influències franceses però amb barreja d’ingredients peruans.

La seva especialitat com el nom indica són les crepes. Podeu trobar crepes clàssiques però també crepes andines.

Triar farina de coca, de cañihua o de quinua per a la massa de vostra crepe i omplir-la d’ingredients orgànics i regionals.

Tenen diverses promocions per dinar. Nosaltres vam triar dos menus. El menú incloïa amanida, crepe a escollir, gelat i beguda.

Nosaltres vam triar una crepe amb farina de cañihua de formatge blau, espinacs i xampinyons i l’altra crepe amb farina de blat de quinua amb formatge.

Vam sortir molt satisfets!

Horari menú

De 12h a 16h

Preu menú

34 soles

donde comer en arequipa 4

4.formatge gelat

El “Queso helado” el vam provar pel carrer, però en trobareu a les gelateries i als restaurants com a postres. El nom enganya perquè no porta formatge. Està fet a base de llet i canyella, entre altres ingredients i té un gust deliciós.

Hi ha diversos llocs que vénen varietats com amb pisco o maduixes.

Us ha entrat gana? A nosaltres també!

> Dubtes? Segueix-nos i contacta'ns!

> T'ha agradat l'entrada? Comparteix-la!