Pingüins Isla Magdalena

Anar a la Patagònia i no veure a aquests animalons “entrajats” no passava pels nostres caps, sobretot per d’en Norbert que és un gran aficionat a la fauna. La veritat és que cap dels dos havíem vist mai pingüins en llibertat.  Els nostres records sobre pingüins ens evoquen a la nostra infància, a la visita al zoo amb l’escola i als famosíssims dibuixos de “pingu”. Estàvem molt excitats amb la idea de veure els pingüins de l’Isla Magdalena.

Data realització del viatge: 03/03/2019

Encara que hi ha diversos llocs on veure pingüins a Argentina, vam decidir que l’Isla Magdalena era la millor opció atès que ens queia a prop de Torres del Paine on anàvem a fer el Circuit de trekking del Massís Paine. També ens atreia la quantitat de pingüins que podríem veure. Quan ja estàvem a Punta Arenas convençuts de la nostra elecció vam conèixer a uns nois que n’havien vist molts a Puerto Madryn i els va sortir més barat pel que la nostra elecció potser no és la millor.

Com arribar

La Isla Magdalena es troba a l’Estret de Magallanes i el seu únic accés és per via marítima (no es pot arribar via aèria). El poble més a prop de l’illa i des d’on surten els ferris és Punta Arenas, la capital de la regió de Magallanes i l’Antàrtica xilena que es troba a 37 km de distància.

Nosaltres ens vam dirigir al port amb un “bus públic” (per a moure’s per Punta Arenas hi ha cotxes que funcionen com a autobusos públics, porten números que indiquen la ruta que realitzen). Des d’allà comprem a l’oficina els passatges pel vaixell. El preu ens va semblar car, ens va costar 55.000 pesos xilens per persona.

També podeu mirar de contractar algun Tour amb les agències que hi ha al poble. Creiem que no hi ha tanta diferència de preu i els tours passen per l’Illa Marta on hi ha una colònia de llops marins. Nosaltres vam comprar els bitllets pensant que el nostre vaixell també passaria per l’Illa Marta però va resultar que no.

L'excursió

El trajecte té una durada d’una hora més o menys i es fa bastant avorrit perquè no està permès sortir a la coberta del vaixell, així que has d’estar assegut dins sense quasi poder veure res per les petites finestres. De tornada, unes orques o balenes ens van tenir distrets, no sabem bé que eren perquè només vèiem com expulsaven aigua i un tros d’aleta/llom.

Després baixes a l’Illa on et deixen una hora perquè recorris la sendera que està delimitat. No està permès sortir del camí per a no molestar als pingüins. És veritat que l’illa està plena de pingüins, el que ningú et diu és que també està plena d’esparvers i d’ocells morts.

L’hora va passar ràpid i encara no havíem acabat el recorregut que ja ens manaven presses per marxar.

A en Norbert l’excursió li va agradar molt, s’ho va passar genial amb els pingüins, personalment em va semblar cara pel que era.

pinguino magallanes

Punta Arenas

L’excursió a l’Illa Magdalena només us ocuparà mig dia així que encara us sobrarà temps per a visitar Punta Arenas.

Nosaltres vam visitar dos llocs de la ciutat: el museu regional de Magallanes i el mercat municipal.

El Museu Regional de Magallanes és d’entrada gratuïta i està obert de dimecres a dilluns de les 10:30h a les 14:00h. El museu es divideix clarament en dos, d’una banda, tens tota la recreació del mobiliari i objectes de l’època d’or de Magallanes i la història de la família Braun Menéndez. D’aquesta part el que ens va semblar més interessant va ser el soterrani perquè és on els criats tenien les seves estances, hi havia la cuina amb passa plats i les calderes. Havíem estat molt aficionats a la sèrie Dowtown Abbey abans de començar el viatge i ens va fer pensar en la sèrie.

L’altra part del museu que sí que mereix ser recomanada és una exposició sobre els primers pobladors de la regió de Magallanes. A l’exposició podreu aprendre sobre els tehuelches, els aweskar i la resta de tribus indígenes. Es mostren en mapes dinàmics les zones on habitaven i hi ha recreacions dels utensilis que usaven per a caçar i construir.

El mercat municipal és un bon lloc per anar a dinar ja que a la segona planta hi ha un pati de menjars amb diferents llocs, en tots venen diferents plats de peix. Encara que sigui un mercat els plats no són precisament barats, tampoc són cars. Ens va costar 22.000 pesos xilens dos plats de peix amb dues cerveses Patagònia.

Nosaltres no vam visitar res més de Punta Arenas però hi ha dos llocs que es mereixen una visita: la casa dels drets humans (residència behaulier) i el cementiri. A més, algunes agències ofereixen walking tours per la ciutat amb els quals segur podeu aprendre més d’aquest raconet del món.

A Punta Arenas ens vam allotjar fent Couchsurfing a casa d’en Sandro, allà vam compartir sopars i xerrades amb diversos viatgers més. Moltes gràcies Sandro, esperem que ja estiguis realitzant el teu somni de viatjar!

Sou dels que us agrada veure animals en llibertat, llavors heu d’anar a Bolívia, al Parc Kaa-Iya. Si sou de naturalesa en estat pur, llavors no us perdeu el Parc Nacional Torres del Paine.

> Dubtes? Segueix-nos i contacta'ns!

> T'ha agradat l'entrada? Comparteix-la!