Trekking al Fitz Roy

"Francisco P. Moreno, lo rebautizó «Fitz Roy» en 1877, en honor de Robert Fitz Roy, el segundo hombre blanco en describirlo, quien fuera además capitán de uno de los barcos más emblemáticos de la historia de la navegación, el mítico Beagle, que llevara a bordo a Charles Darwin."
Historia de la eternidad Fitz Roy
Revista Aire.com
Ja esteu a El Chaltén i els núvols us deixen entreveure el cim del Fitz Roy. Però, ara què? Com començar el trekking al Fitz Roy? A l’entrada sobre El Chaltén ja us avançàvem que nosaltres vam escollir dues rutes: La ruta a la “Laguna de los Tres” i la ruta a “Laguna Torre” . A continuació, us expliquem la nostra aventura.

Quan anar-hi

Nosaltres vam fer el Trekking al Fitz Roy a finals de febrer, és a dir, quan és estiu a la Patagonia. Si no voleu experimentar la fred i el vent intens, us recomanem anar-hi durant l’estiu.  Al Gener i Febrer la temperatura mitja és de 13ºC . Tot i que admeto que veure el Parc amb les fulles de mil tonalitats de taronges i vermells ha de ser espectacular!

D’altra banda, és cert que vam llegir a per tot arreu que el clima a la Patagonia és dels més inestables i que pot ploure, nublar-se i sortir el Sol tot en un mateix dia, tanmateix, nosaltres vam tenir sort amb el temps i les temperatures. A més a més, vam veure el Fitz Roy sense núvols. Pel que sembla això és quasi un miracle. Quina sort que vam tenir! 

Què portar

Cal dur roba per capes, sobretot un tallavents i és molt recomanable que dugueu bastons de caminar. El camí és tot de pujada i els pals de trekking et seran de gran utilitat.

Manténiu-vos hidratats, porteu una cantimplora amb 2L d’aigua perque el camí és llarg o si no us importa beure aigua del riu podeu reomplir la vostra cantimplora i així carregar només amb 1L.

Encara tens dubtes? Descarrega’t aquí la nostra llista de material per fer senderisme.

ACAMPAR

Tot i que nosaltres vam decidir acampar al “Parc Nacional Los Glaciares”, també podeu realitzar les rutes començant cada dia des del poble. 

És a dir, poden ser rutes d’ 1 dia. No obstant, la Ruta a Laguna los Tres és llarga i dura; anar i tornar en un mateix dia creiem que és esgotador. 

Si teniu temps us recomanem acampar al Campament Poincenot que és totalment GRATIS.

El campament és lliure i per això no hi ha serveis ni possibilitat de comprar menjar. Només hi ha una letrina. Podeu fer servir l’aigua del riu per cuinar, netejar-vos i beure perque està molt a prop. 

RUTA A LAGUNA DE LOS TRES

La ruta a la Laguna de los Tres o trekking al Fitz Roy comença al final de l’avinguda San Martín a la sortida del poble i per tant no cal cotxe per arribar al punt d’inici del trekking ( com si passa al trekking de Torres del Paine).

Temps

9-10 hores

Entrada

Gratis

Ubicació

Parque nacional los glaciares

Desnivell pujada

770 m

Dificultat

Mitjana/Alta

Senyalització

Ben senyalitzat

Aquesta ruta no és fàcil, serà de dificultat mitjana si esteu acostumats a caminar amb pendent durant més de 5 hores, però es transforma en una ruta difícil si no esteu acostumats a caminar, no dueu bon calçat i/o el vostre estat físic no és bo.

Total, que no es necessita ser un atleta per fer aquesta ruta però tampoc es pot fer si lo màxim que camines és una hora en pla.

No obstant, us animem a fer aquesta ruta perque és d’allò més maca i d’una gran bellesa paisatgística. A més a més, aquesta és la ruta que s’acosta més a les agulles del Fitz Roy i que us permetrà veure-les reflexades al preciós llac turquesa.

El camí us posarà a prova des del primer moment atès que comença amb una forta pendent per camí de terra. Passats els primers quilometres trobareu una desviació on haureu d’escollir entre anar a la  Laguna Capri o anar al Mirador. Nosaltres vam escollir el mirador des d’on vam aprofitar per fer-nos una sessió fotogràfica. No podíem desaprofitar el cel destapat!

Si el dia està molt ennuvolat i creieu que no podreu veure res, millor escollir l’opció de la Laguna, en cas contrari us recomanem escollir el mirador.

Després de descansar una mica i beure aigua reprenem la marxa cap al Campament Poincenot. Tot aquest tram és molt bonic perquè vas veient com t’acostes al Fitz Roy.

Arribats al Campament Poincenot decidim muntar la tenda d’acampar per agafar lloc perquè hi havia molta gent i volíem poder escollir on plantar-la. Aquesta pausa també ens va servir per descansar una estona, beure aigua i menjar quelcom.

A partir d’ aquí comença la marxa! Una pujada que podria dur-te al cel però que creiem que més aviat és infernal perquè us deixarà sense alè. Tan sols és un quilòmetre però té un desnivell de 400 metres i una pujada escarpada per roca. A més, en molts trams el camí és tan estret que només s’hi passa d’un en un.

A la Mireia li va passar alguna cosa rara perquè va pujar com si s’hagués pres un redbull i li hagués donat ales. S’ho va passar pipa pujant els esglaons de dos en dos. I mentre la resta de mortals estàvem sense alè, ella era feliç. Això no passa quasi bé mai ja que sempre solo ser jo qui camina més ràpid.

Un cop a dalt, la recompensa és en majúscules, QUIN ESPECTACLE DE LA NATURA!

No us oblideu de visitar la “Laguna Sucia” que també és molt bonica i us ofereix una altra perspectiva.

Vam baixar abans de que es fes fosc, vam preparar-nos el sopar i cap a dormir.

RUTA A LAGUNA TORRE

Com que nosaltres dormíem al Campament Poincenot, aquesta ruta la vam fer una mica diferent que si vas y tornes des de El Chaltén en un sol dia.Nosaltres vam afegir-hi alguns quilòmetres per passar pel costat de la “Laguna Madre e Hija” fins arribar al camí que et du a la “Laguna Torre”. 

Temps

6-7 hores

Entrada

Gratis

Ubicació

Parque nacional los glaciares

Distància

19 km anar i tornar

Dificultat

Baixa

Senyalització

Ben senyalitzat

El llac ens va decepcionar una mica, el color apagat de l’aigua no és tan maco com el de la Laguna de los Tres (de totes maneres això és només el que vam trobar-nos nosaltres, a l’hivern floten blocs de gel al llac així que se’ns dubte ha de ser preciós).A 2km de la Laguna s’arriba al Mirador Maestri, nosaltres no hi vam anar.

Recomanem fer aquest trekking perque a mesura que t’aproximes al poble vas veient una vall i unes vistes de l’altra cara de les muntanyes que no es pot veure des de la ruta de la “Laguna de los Tres”.  La major part d’aquest trekking passa entre boscos i per això creiem que a la tardor ha de ser preciós! 

Podeu acampar al Campament DeAgostini que és el més proper a la Laguna Torre si voleu passar una nit més al  Parc Nacional los Glaciares, també és una bona idea acampar aquí si esteu fent la ruta en sentit invers.

Esperem que us hagi agradat el nostre trekkking al Fitz Roy, us deixem aquest link perque veieu altres rutes de senderisme.

> Dubtes? Segueix-nos i contacta'ns!

> T'ha agradat l'entrada? Comparteix-la!