Perito Moreno

Ens resulta bastant fàcil imaginar el que va sentir el capità Juan Tomas Rogers en 1879 quan va albirar per primera vegada la glacera que anys més tard va ser rebatejada com a “Perito Moreno”. Deuria haver sentit la fragilitat humana, la por davant el rugit de les esllavissades de grans masses de gel i el fred d’un paisatge inversemblant. I és que si a nosaltres ens va impactar moltíssim la seva grandesa imagineu-vos el lloc sense les passarel·les turístiques avui dia construïdes. Arribar a ell sense haver vist abans una de les seves fotografies, sense ni tan sols imaginar la seva existència.

Data realització del viatge: 1/03/2019

El Perito Moreno és una glacera que forma part del camp de gel sud i es troba avui dia dins del Parc Nacional Los Glaciares, a la Patagonia argentina.

Com arribar

El Perito Moreno és en l’actualitat un dels atractius turístics més visitats d’Argentina i atrau turistes d’arreu del món. Els argentins ho han sabut promocionar molt bé i la veritat és que l’accés és senzill, la qual cosa facilita molt la seva visita.

La glacera està situada a 80 km de la localitat de “El Calafate” a la qual es pot arribar per via aèria o per via terrestre. Nosaltres hi vam arribar per via terrestre ja que veníem del Chaltén on havíem passat uns dies fent senderisme. Tanmateix,molta gent fa servir la via aèria perquè des de la capital Buenos Aires surten vols gairebé diàriament. Encara que El Calafate té aeroport propi hi ha qui prefereix volar a Ushuaia i des d’allà anar pujant per terra.

Des de El Calafate hi ha busos públics que et porten al Perito Moreno diàriament i amb diferents freqüències. El preu d’aquests busos és més econòmic que si contractes el tour amb alguna agència. No obstant això, nosaltres, aprofitant que el lloc és molt turístic vam provar sort fent dit i ens va funcionar molt bé. En menys de deu minuts ens va aixecar Joachim, un senyor alemany ja jubilat a qui li agrada conèixer gent d’altres llocs, xerrar i sobretot ballar tango. Ens vam dur molt bé amb ell i vam acabar compartint unes torrades amb formatge mentre miràvem la glacera des d’un dels seus miradors. Amb ell vam anar i vam tornar i fins i tot ens va convidar a una festa a la nit que s’organitzava en la seva Airbnb a la qual lamentablement no vam poder anar.

Nosaltres fem poques vegades dit perquè no ens agrada perdre el temps esperant però sempre que fem dit ens portem grans experiències i coneixem gent interessant

Entrades i horaris

El Perito Moreno està obert tots els dies de l’any i es pot ingressar des de les 8:00h fins a les 18:00h.

L’entrada al Perito Moreno té un cost pels estrangers de 700 ARS i si vols accedir a ell dos dies consecutius el segon dia l’entrada costa 350 ARS. Es pot pagar en efectiu (pesos argentins), amb targeta de crèdit(Visa/Mastercard), targeta de dèbit (Electron). En el port de Punta Bandera només es pot pagar en efectiu.

Activitats

El bitllet d’entrada al Parc Nacional los Glaciares només permet accedir a l’area de passarel·les. Els diversos camins permeten que la gent es dispersi pel lloc i així no sents que estigui ple de gent, encara que en el nostre cas, érem poquíssims, en molts punts estàvem completament sols davant de la glacera.

Ens va sorprendre molt gratament el lloc, esperàvem un lloc massificat de turistes i ens trobem cara a cara i tot sol amb la glacera.

Les passarel·les es distribueixen en quatre recorreguts: Passeig de la Costa ( donis del que vam accedir nosaltres), Passeig Central, Passeig Inferior i Passeig del Bosc. Excepte aquest últim que no té vistes directes a la glacera els altres ofereixen grans vistes, no sabríem dir quin és millor. Els vam recórrer tots en unes tres hores de contemplació, fotos i pauses.

A part del passeig per les passarel·les, hi ha altres activitats que es paguen apart i es poden contractar allà mateix:

  • Aproximació a la glacera amb vaixell
  • Caminada sobre el gel
  • Aproximació a la glacera en caiac

Els preus d’aquestes activitats no els sabem ja que no vam fer-ne cap.

> Dubtes? Segueix-nos i contacta'ns!

> T'ha agradat l'entrada? Comparteix-la!