Islàndia en 15 dies
Una illa, un cotxe i qui tu escollis. Hi ha algun pla que us soni millor? En aquest post trobareu un itinerari per conèixer Islàndia en 15 dies sense deixar-vos quasi res. Què me’n dieu, engeguem els motors?
Vol Barcelona a Keflavik amb la companyia Norwegian. Arribem al matí a Keflavik i anem amb autobús fins a Reykiavik, la capital d’Islàndia i la ciutat més poblada del país amb uns 130.000 habitants.
Ens instal·lem al nostre allotjament i anem al centre de la ciutat. Hem escollit un allotjament que està a prop de la parada de bus per anar a Landmannalaugar, així al matí següent no necessitarem agafar cap taxi.
Un cop al centre, visitem l’església Hallgrimskirkja i passegem pel carrer Laugavegur, el carrer major de la ciutat on hi ha botigues i restaurants.
Aprofitem que som al centre per anar a comprar al supermercat BONUS tot el que necessitarem pels propers dies. Els supermercats de marca BONUS seran els nostres aliats durant tot el viatge ja que són els que ofereixen els preus més baixos. Els reconeixereu pel seu símbol d’un porquet.
Dormim a Reykiavik, al Reikiavik City Hostel.
Ens llevem molt aviat per poder esmorzar abans d’agafar l’autobús de les 6.40 am que ens du a Landmannalaugar on començarem el nostre Trekking de Laugavegur.
La primera jornada del trekking discorre entre Landmannalaugar (famós per les muntanyes de colors i les aigües termals) i Hrafntinnusker.
Dormim al Refugi de Hrafntinnusker.
TREKKING LAUGAVEGUR
La segona jornada de trekking va des del refugi de Hrafntinnusker fins al refugi de Alftavatn.
Dormim al Refugi de Alftavatn.
TREKKING DE LAUGAVEGUR
La tercera jornada de trekking transcorre entre Alftavatn i Emstrur.
Dormim al refugi de Emstrur.
TREKKING LAUGAVEGUR
Quarta i última jornada de trekking que ens condueix fins a Porsmork des d’on agafem un autobús que ens porta a Reykiavik.
Un cop a Reykiavik ens dirigim a l’oficina de lloguer del cotxe on ens entreguen el nostre Dacia Duster 4×4.
Dormim al Reykiavik City Hostel a les afores de Reykiavik.
Comencem la Road Trip per Islàndia, durant els propers nou dies recorrerem l’illa en sentit horari, és a dir, començant per l’oest. Si ja heu mirat altres itineraris d’Islàndia veureu que quasi bé tothom fa la volta en sentit antiorari. Nosaltres vam escollir anar d’oest a est per dos motius: I) Les hores de llum; II) Anar de menys a més paisatgísticament.
Sortim de Reykiavik per la carretera núm.1, la famosa Ring Road que abandonem abans de pagar el peatge, a la desviació cap a la carretera núm.47. Aquesta carretera ens condueix fins a la Cascada Glymur, la més alta d’Islàndia. Pel camí també visitem les cascades de Barnafoss.
Continuem el dia recorrent tota la península de Snaefellness per la carretera núm.54, fem algunes parades a platges amb restes de vaixells, amb formacions de lava i al far. El paisatge a la posta de sol ens deixa impressionats.
Dormim en cabanya de fusta a Stora-vatnshorn, a Budardalaur.
Continuem per la carretera núm.1 fins arribar a Akureyri, el poble més important del Nord d’Islàndia.
La primera parada del dia la fem al Canyó de Kolugljúfur.
De camí a Akureyri ens desviem per la carretera 711 per anar a veure Hvítserkur, una pedra amb forma d’elefant enmig d’una platja de sorra negra. En funció de si la marea està alta o baixa si pot accedir.
Pocs kilòmetres abans d’arribar a Akureyri ens desviem per veure l’església de Vidmýrarkirkja, una de les esglésies amb teulat de molsa. Si aquest tipus de construccions us agraden també podeu parar a veure les cases de Glaumbaer.
Dormim al Hostel Akureyri Backpackers, a Akureyri.
Tornem a llevar-nos aviat, això ja és costum en aquest viatge!
La primera parada del dia és per veure la cascada de Godafoss, també coneguda com la cascada dels Déus. Seguint per la carretera 842 arribem a la carretera F26 només apta per vehicles 4×4 que ens du fins a la cascada Aldeyjarfoss.
A migdia arribem a Husavik per fer el Tour d’albirament de balenes que vam reservar prèviament el dia anterior.
Després de dinar agafem la carretera 848 que passa per la zona de cràters volcànics Skútustaðagígar fins arribar als banys termals de Myvatn Nature Baths. Entrem als banys quan és de nit i sortim a les 23:00h.
Dormim a Husavík.
Recorrem novament la carretera núm.848 però aquesta vegada fem més parades.
Visitem la zona geotermal de Hverir, que no us podeu perdre per res del món. El fum surt del terra i sembla que estiguis a un altre planeta.
Passem per la Cova Grjótagjá on es va gravar Joc de Trons que us podeu saltar tranquil·lament ja que no és res de l’altre món.
Estacionem el cotxe per pujar al Crater Hverfjall i per passejar pel camp de lava Dimmuborgir.
Seguim per la carretera núm.1 fins a la desviació amb la carretera 864 que agafem per veure les cascades de Dettifoss i Selfoss, de les mes cabaloses d’Islàndia.
Tornem a la carretera 1 fins arribar al poble de Eglistadir on farem nit. Deixem les coses a l’allotjament i tornem al cotxe per fer la carretera 93 fins al poble coster de Seyðisfjörður per veure la fotografiada església amb el pas de zebra de colors.
Dormim a Eglistadir.
Excursió al Crater Askja només accessible amb 4×4.
Recorrem la carretera núm.1 fins arribar al nostre allotjament (Lambhus), un bungalow.
Aquest és un dels dies més esperats del viatge, per fi veurem el glacial Vatnajokull, el més gran d’Islàndia i el segon més gran d’Europa. I perquè no dir-ho, el primer glacial que veiem tots nosaltres.
La primera parada la fem a Jokulsalron, un llac glacial ple d’icebergs que es desgelen i moren al mar. A més a més, vam veure foques nadant entre icebergs. IMPRESSIONANT!
Aquí hi ha la possibilitat de navegar el llac ja sigui amb kayak o bé amb unes embarcacions petites a motor. Nosaltres no ho vam fer.
A l’altre costat de carretera hi ha la Diamond Beach, nom que rep per l’efecte dels icebergs brillants sobre la sorra negra. Un altre cop ens deixa sense paraules!
Després de mil i una fotos posem rumb al Parc Nacional de Vatnajokull on realitzarem la nostra activitat estrella del dia: trekking sobre el glacial.
Tenim la sort de fer l’activitat a les 15:00, hora en la que la majoria dels grups ja estan de tornada. El nostre grup era petit i vam tenir la llengua del glacial quasi bé per nosaltres sols.
El camí cap al nostre allotjament és massa llarg sobretot tenint en compte que ja fa molts dies que passem un grapat d’hores dins el cotxe. Dormim en un Hostal passat el poble de Vík. (Si teniu opció, us recomanem que dormiu a prop del Parc Nacional).
Anem a veure la posta de sol a la platja sense saber que estem a la platja de Reinisfjara on hi ha les famoses columnes basàltiques. Estem tant concentrats en la llum que no veiem que a un extrem de la platja hi ha les columnes que cada dia fotografien centenars de turistes.
Aquest dia, creiem que va ser un error logístic. Com us deiem abans, vam anar a dormir passat Vík i per tant perdre un munt de temps tornant enrere per veure la cascada de Svartifoss dins el Parc Nacional on havíem estat el dia anterior.
El tema és que pensàvem que s’havia de caminar molt i que no ens donava temps a fer-ho el dia abans. Evidentment, no feu el que vam fer nosaltres i visiteu-ho el mateix dia que feu el trekking sobre els glacials.
De camí al parc ens vam parar a veure Hofskirkja unes casetes i una església amb el teulat de turba.
Una altra parada en el camí va ser el molt fotografiat Fjadrárgljufur, una mena de gorg.
Però la part preferida de la Mireia van ser els camps de lava coberts de molsa. El verd pàl·lid, la textura suau, l’extensió de les esplanades a costat i costat de la carretera. Sens dubte, creiem que és un dels trams de carretera 1 més escènics.
Dormim a Café Arhus Hella, un bungalow.
Avui plou. No ens podem queixar perquè és el normal a Islàndia però és que hem tingut tanta sort amb el temps que a penes ens ha plogut tres dies de 15.
El pla avui torna a ser tornar enrere. Cal reajustar els allotjaments d’aquests dos dies per no desfer tant de camí.
Retrocedim fins a Vík per veure la platja negre des del mirador, és realment espectacular perquè és molt llarga.
De camí, estava previst fer l’excursió a l’avió abandonat però és una caminada de dues hores que no ens va venir de gust fer sota una cortina d’aigua.
El que sí que vam anar a veure va ser la Cascada de Skogafoss la única que permet que la vegis des de darrera de la caiguda de l’aigua. És com anar al Tutuqui splash de Port Aventura, quedes ben xop!
El descobriment del dia, gràcies a la nostra guia del trekking sobre el graciar va ser el canyó de Nautusagil, sense gaire gent, amagat i que requereix posar-se dins la fissura del canyó per arribar fins una cascada amagada. És brutal!
Dormim al Laugarvatn Hostel International, enmig del poble.
Això ja s’acaba, l’últim dia complert a Islàndia.
Ens llevem i anem a visitar la zona de Geisers de Strokkur, el Geiser més gran ja no explota però el seu germà petit ho fa cada 7 minuts i és espectacular!
Després anem a veure la última però no per això la menys impactant cascada d’Islàndia: Gullfos. A Gullfos se la pot mirar des de d’alt o des de baix, us recomanem que ho feu des dels dos llocs perquè són perspectives molt diferents.
Després vam anar a la zona de Thingvellir, on hi havia el parlament víking i on podreu veure les dues plaques tectòniques que separen Amèrica de Euro-Àsia. Aquí si voleu, podeu fer snorkel o busseig (si teniu el títol de vestit sec) entre les plaques tectòniques.
A la tarda vam anar a Reykiavik on vam fer un free city tour per conèixer millor la història del país que després de tant de paisatge ens venia de gust.
Ah! I vam menjar els famosos “perritos calientes” d’Islàndia que es venen en un quiosc del carrer.
Vam dormir al Retro Hostel Reykiavik (que abans era una antiga mesquita).
El nostre avió surt a les 9:00 del matí des de Reikiavik direcció Barcelona.
Final del viatge!
A continuació us deixem un mapa amb els punts que es visiten durant l’itinerari Islàndia en 15 dies.




Si amb tota aquesta informació sobre Islàndia en 15 dies no en tens prou, et recomanem visitar aquesta pàgina web.