El cañón de los perdidos, el secret d’Ica

Data realització del viatge: 22/07/2019

Ica és una ciutat turística del Perú que s’ha popularitzat en els últims anys amb l’Oasi de la Huacachica que es troba a uns 15 minuts amb cotxe de la ciutat i del qual segurament haureu vist alguna foto a les xarxes socials.

Nosaltres no volíem anar a l’Oasi, sinó que volíem visitar un lloc molt menys turístic i més rellevant a nivell històric: El cañón de los perdidos.

cañón de los perdidos AMB AGÈNCIA O PER LLIURE

Al Cañón de los perdidos no es pot arribar per lliure, molta gent que hi ha anat amb el seu propi cotxe s’ha perdut perquè no hi ha camins marcats i hi ha bandits que et roben el cotxe o el que tinguis dins aprofitant que no hi ha cobertura telefònica per demanar socors. 

Per sorpresa nostra, totes les agències que vam trobar al voltant de la plaça principal d’Ica oferien el tour així que va ser molt fàcil contractar-lo.

Nosaltres vam contractar el tour amb una de les agències que hi ha al voltant de la plaça d’armes i ens va agradar molt la veritat.

El tour ens va costar 195 sols (les dues persones) i durava gairebé el dia sencer.

ver el canon de los perdidos ica

L'excursió al cañón de los perdidos

La primera cosa a destacar del tour va ser la seva puntualitat, ens van recollir a l’hotel i ens van fer el favor de portar-nos a l’altre hotel on ràpidament vam deixar les motxilles grans, així al finalitzar el tour no havíem de tornar al centre.

La segona cosa que ens va agradar del tour va ser que el cotxe té una pantalla de televisió on durant el recorregut et posen un parell de documentals sobre el cañón de los perdidos.

Gràcies als documentals vam aprendre que la zona no sols és bonica, sinó que té molta història perquè havia estat sota l’aigua.

Al Cañón de los Perdidos i als seus voltants, el desert d’Ica s’han trobat importants troballes arqueològiques que demostren l’existència de grans balenes i taurons avui dia extints, així com l’evolució d’altres animals aquàtics.

tour canon de los perdidos ica

Després de parar al poble de Ocucaje per menjar alguna cosa vam continuar el recorregut fins a dins del desert on vam fer una primera parada per albirar les dunes rosades i la vegetació de la ribera del riu que creua el desert.

Continuem fins a arribar al cañón de los perdidos. Van estacionar els cotxes a la part superior del canó des d’on després d’algunes explicacions del guia vam començar  a caminar cap a dins del canó.

cañon de los perdidos ica

Sentir aire fresc en un desert és una sensació poc habitual però que en aquesta part del món succeeix perquè la mar es troba a tot just 15 km del canó.

Així que estàs en un desert amb brisa marina.

El passat marí s’intueix per la sal que es troba al sòl i perquè dins el canó hi ha fòssils de petxines marines. També hi havia altres fòssils més interessants com la mandíbula d’un dofí que avui dia només es veu parcialment.

Nosaltres vam visitar el canó sec però durant un mes a l’any s’omple d’aigua de les pluges. Ha de ser encara més bonic.

Al canó veureu sobrevolar alguns ocells i és l’hàbitat d’alguns rosegadors i rèptils.

Passem un parell d’hores en el Canó i després tornem a Ica per on havíem vingut.

L’excursió ens va encantar!

cañon perdidos peru

ON DORMIR

La major part dels turistes s’allotgen al desert de la huacachica així que si aneu al centre d’Ica veureu molt pocs turistes.

La ciutat d’Ica ens va semblar lletja i perillosa, de fet ens va recordar bastant a Calama, prop de San Pedro de Atacama.

Sí, ho sentim, però la primera nit que ens vam allotjar en un hotel prop de la plaça del centre no ens va agradar gens l’ambient que es respirava pel carrer.

La segona nit vam canviar d’hotel i vam anar a l’Hotel Ica Adventures 2 aprofitant una oferta de booking.

Quan vam arribar vam al·lucinar amb el tros d’habitació que teníem: un llit extragran, nevera, un bany amb dutxa hidromassatge. Brutal! Vam pagar 49 sols per habitació cada nit.

Esperem que aquest article sobre el Cañón de los perdidos, el secret d’Ica t’hagi agradat. A nosaltres ens va recordar una mica al Nord-oest de l’Argentina i la Quebrada de las conchas.

Nosaltres ens vam quedar un dia més a Ica per anar a beure Pisco abans de marxar cap a Paracas.

Si sou amants dels paisatges, no us perdeu el nostre post sobre el Salar d’Uyuni o el trekking per les Llacunes del Ausangate.

> Dubtes? Segueix-nos i contacta'ns!

> T'ha agradat l'entrada? Comparteix-la!