Cascades d’Islàndia

Molta gent va a Islàndia perquè s’ha enamorat d’alguna de les fotos de les cascades d’Islàndia. No veure-les és impossible, les trobaràs per tot arreu i n’hi ha milers, aquí us deixem les cascades que nosaltres vam incloure al nostre viatge a Islàndia en 15 dies:

1. Hraundfossar i Barnafoss

És un conjunt de cascades amb poca alçada però caigudes maques. Es pot visitar sense pràcticament caminar. Val la pena veure-les!

2. Glymur

Cascada molt alta, s’hi accedeix caminant 3,5 km d’anada i 3,5 km de tornada. No és apte per a tothom, s’ha de creuar un riu, hi ha un cable per subjectar-se però et mulles les sabates. Després fas puges i baixes per una zona equipada amb cables. Els voltants de la cascada són macos.

3. Kolugljufur canyon

Fàcil accés amb cotxe. Té el pàrquing al costat. És una cascada amb molt de caudal.

4. Godafoss

És un dels plats forts del Nord d’Islàndia, val la pena veure-la des del lateral Esquerra (part baixa) i des de la dreta (part alta). Fàcil accés amb cotxe. És una de les Cascades d’Islàndia més visitades pels viatgers que passen pel Nord.

5. Aldeyjarfoss

Només accessible amb 4×4, l’entorn i les vistes és increïble. Cau amb força.

6. Dettifoss

S’hi pot accedir amb turisme però la carretera no està asfaltada, no està en gaire bon estat. Tardes uns trenta minuts en arribar-hi. S’ha de caminar per veure-la. El riu és molt ample. És la cascada amb més cabal que hem vist. S’hi pot accedir des de la carretera 262 i la 264 (aquesta és la que vam escollir nosaltres).

7. Selfoss

A Selfoss s’hi arriba caminant des de Dettifoss en 1,4km. Val la pena arribar-hi. Té menys força d’aigua i diferents caigudes.

8. Svartifoss

Aquesta cascada està dins el parc natural del glacial Vatnajokull i s’ha de pagar 750 isk de pàrquing pel cotxe. Cascada amb columnes basàltiques al voltant. S’hi accedeix caminant per pujada constant. Camí adaptat. És convenient combinar la visita amb el trekking als glacials i així no has de pagar dos dies de pàrquing.

9. Kirkjubaejarklausdr​

Aquest poble té una cascada però no és massa impressionant. Està envoltada de bosc.

10. Skogafoss

Fàcil accés, es veu des de la carretera núm.1. La vista maca és des d’abaix, pots estalviar-te pujar les escales.

11. Nautusagil canyon

Petita excursió de 2km que t’endinsa a un canyó. Hi ha cordes per accedir-hi. Et condueix dins una cascada secreta. Increïble!

12. Seljalandsfoss

Aquesta cascada és una de les més fotografiades d’Islàndia i és que el seu atractiu és que pots passar-hi per darrera. Això sí, aneu ben preparats perquè quedareu xops!

13. Gullfoss​

Té dos pàrquings i ofereix vistes des de dalt i l’altre des de baix. Hi volien construir una hidroelèctrica però al final no es va fer mai. És impressionant i porta molt de cabal d’aigua.

Com que això de fer llistes es molt personal, us deixem aquesta web per tal que compareu les nostres llistes. 

> Dubtes? Segueix-nos i contacta'ns!

> T'ha agradat l'entrada? Comparteix-la!