Aprendre a bussejar a Colòmbia

Viatjar és sortir de la zona de confort, és viure altres cultures, parlar diferents idiomes, veure paisatges diversos i per a nosaltres també és una gran oportunitat per a aprendre coses noves. Al Carib colombià vam obtenir la titulació de Open Water. Us expliquem com aprendre a bussejar a Colòmbia a continuació.

¿ON APRENDRE A BUSSEJAR A COLÒMBIA?

Les aigües del Carib són molt més tranquil·les que les del Pacífic i tenen una temperatura mitjana de 25 °C el que ho converteix en un lloc agradable per a ficar-se a l’aigua.

Un lloc adequat per a aprendre a bussejar a Colòmbia i el que nosaltres vam triar va ser Taganga. Aquest poble pesquer i turístic té més de 10 escoles de busseig que ofereixen diferents tipus de cursos. Des del curs bàsic d’aigües obertes mes conegut com Open Water fins a cursos específics de busseig amb aire enriquit amb nitrox.

Però les immersions no es realitzen a la platja de Taganga sinó que el lloc és famós perquè des d’allà els vaixells et porten al Parc Nacional Tayrona. Al ser una àrea protegida el fons marí està ben preservat.

Hi ha més de 14 punts per a realitzar immersions al voltant de l’Illa Aguja i la costa granada.

També hi ha escoles de busseig a l’Illa de San Andrés i a Providència pel que és un altre bon lloc per a titular-se encara que clar, allà et trobaràs amb taurons i potser això no t’agrada.

aprender a bucear 1

Aprendre a bussejar

El curs que et permet bussejar de manera autònoma en aigües obertes es diu Open Water.  Aquest curs t’habilita per  realitzar busseig recreatiu a una profunditat màxima de 18 metres.

És un curs que té part teòrica, part pràctica i examen final. A Taganga aquest curs es realitza en general en 3 dies.

Els centres de busseig t’imparteixen les classes pràctiques i teòriques però les certificacions una vegada acabes amb èxit el curs no són de l’escola, sinó de l’empresa que triïs, en el nostre cas va ser PADI que té reconeixement internacional.

La part teòrica consisteix a aprendre nocions elementals sobre l’equip de busseig, la pressió de l’aigua, senyals de comunicació, descompressió,etc. Aquesta part a la nostra escola no la realitza un professor, sinó que t’obliguen a veure una sèrie de vídeos de PADI. La durada d’aquests vídeos és de tres hores i mitja. Bàsicament els vídeos donen la mateixa informació que el llibre que l’escola t’envia en format digital perquè ho estudiïs de cares a l’examen.

Després de veure els vídeos, el teu dive màster t’explica en persona les parts del teu equip i les senyals de comunicació. Després, passes a realitzar la part pràctica, els primers exercicis es realitzen en una piscina o en aigües confinades. En el nostre cas, vam realitzar els exercicis a la platja de Taganga.

Alguns dels exercicis són treure’s les ulleres, treure’s els ploms, tancar el tanc d’aire i demanar-li al company que et comparteixi aire,etc. A mi em feien bastanta por però al final va ser mes senzill del que m’imaginava.

L’endemà, realitzes 2 immersions a mar oberta durant les quals has de repetir els exercicis que vas aprendre el dia anterior a més profunditat (nosaltres els vam fer a 14 metres) i altres exercicis nous.

El tercer i últim dia es realitzen 2 immersions (amb dos tancs diferents) més fent altres exercicis com els ascenssos d’emergència i exercicis d’orientació amb brúixola. I bé, també t’ho passes bé bussejant sense fer exercicis i acostumant-te a les sensacions d’estar a 18 m de profunditat, comunicar-te amb senyals i respirar pel regulador.

Totes les escoles fan el mateix programa.

¿AMB QUIN CENTRE BUSSEJO?

Com us dèiem hi ha moltes escoles de busseig a Taganga el que pot tornar-te una mica boig. Nosaltres vam preguntar a 3 agències diferents, a totes elles perquè hi vam veure bussejadors, sempre és bo fixar-se en el que fa la gent.

1) L’empresa que es troba al Carrer 17 és nova i ens va donar molt bones sensacions, ells ofereixen allotjament durant els tres dies que dura el curs (2 nits) en un apartament a Taganga compartit amb altres bussejadors i l’instructor. A més, ens va ensenyar els equips i eren nous.

PREU CURS

800.000 COP

2) Reefshark va ser una altra de les empreses que vam consultar perquè la María ( una noia portuguesa que estava en el mateix hostel que nosaltres, la boja de la María, t’enviem un petó) ens va recomanar. La veritat és que treballen molt perquè sempre vam veure bussejadors allà. Nosaltres ho vam descartar perquè el curs PADI era més car i no t’oferien allotjament. Si voleu ells ofereixen titulacions amb SDI que són més barates.

PREU CURS

850.000 PADI 730.000 SDI

3) Nautilus dive center, situat a primera línia de mar, és un dels primers centres de busseig que es va obrir a Taganga i compten amb mes de 10 anys d’experiència. Nosaltres vam anar allà perquè els nois de viviendoxelmundo ho recomanaven i just va ser l’Álvaro qui ens va atendre! Ell havia estat el seu instructor!

Nautilus ofereix allotjament les dues nits que dura el curs, la primera nit en un apartament a Taganga que estan arreglant. Ara hi ha dues habitacions però estan construint-ne dues més. Tindrà cuina i tot! Nosaltres vam tenir la sort de no haver de compartir l’habitació amb ningú més! Les habitacions tenen bany i aire condicionat el que agraireu de debò.

La segona nit pots passar-la al mateix apartament o bé dormir dins del Parc Tayrona en una cabanya amb hamaques. Encara que per nosaltres dormir a l’hamaca va ser un malson el lloc és preciós, tens la mar davant i veus el sol posar-se i sortir. A més, estan construint una cabanya on hi hauran 5 llits així que el lloc serà immillorable. Si decideixes passar la segona nit aquí quan acabis les teves immersions el vaixell et deixa aquí i et recullen al matí següent.

PREU CURS

850.000 (800.000 REBAIXAT)

Nosaltres vam triar fer el curs amb l’Álvaro de Nautilus i la veritat és que tots els instructors són súper macos però l’Álvaro és el mes professional ( els altres estan molt de conya).

aprender a bucear 5
aprender a bucear 3

Si us ha agradar Taganga no us podeu perdre la Illa de Providència.

> Dubtes? Segueix-nos i contacta'ns!

> T'ha agradat l'entrada? Comparteix-la!