Buenos Aires

Buenos Aires, capital de l’Argentina, és la ciutat més poblada del país amb 3 milions d’habitants. Us animeu a visitar-la? Aquí us proposem què podeu fer als diferents barris. 

PALERMO

Començem per un dels barris amb més auge de Buenos Aires: Palermo.

Palermo és el barri més gran en extensió de Buenos Aires i està dividit en Palermo Soho, Palermo Viejo y Palermo Hollywood. Palermo és tranquil, et sents segur passejant pels seus carrers. Palermo és verd i no és gens sorollós. Hi ha varies coses que ens han sorprès de Palermo. La primera és que gairebé tots els edificis tenen vigilant de seguretat, en alguns casos, fins i tot, en tenen més d’un. També ens ha sorprès per lo “guai” que és tota la zona dels parcs:

 • Jardín Botanico Carlos Thays (tanca els dilluns)
 • ECO Parque
 • Paseo el Rosedal
 • Jardín Japonés

Tota aquesta zona és el pulmó de Buenos Aires, alguns dels llocs NO són gratis.  

BOCA

Seguim amb el barri més turístic de Buenos Aires: Boca.

A Boca s’hi va a veure dues coses: Caminito i l’Estadi Alberto J.Armando, més conegut com La Bombonera, l’estadi del Boca Juniors.

Nosaltres hi vam arribar amb el bus 29, transport públic. A l’entrada de Caminito hi ha un punt d’informació on us atendran estupendament i us facilitaran un mapa de la ciutat. A Caminito s’hi ha d’anar de dia, preferentment de matí i no convé allunyar-se gaire de les zones turístiques. Si respectes aquestes premisses tot va bé. De fet, està ple de turisme i per tant us recomanem ser-hi a quarts de deu, abans de que els autobusos de turistes s’apoderin de la zona. No us negarem que Caminito sigui molt turístic, però és bonic i més bonica encara és la història del lloc.

Caminito és el carrer més famós del barri, el lloc on alguns pintors venen les seves obres als visitants. El carrer Caminito va néixer el 1950 quant un grup de veïns, entre els quals hi havia el reconegut pintor Quinquela Martín, van decidir recuperar un terreny abandonat per on passava el tren.Van netejar el lloc i després el van rebatejar amb el nom de Caminito en homenatge al famós tango compost el 1926 per Juan de Dios Filiberto y Gabino Coria Peñazola.

Al costat de Caminito hi ha l’Estadi del Boca, si sou fans del futbol hi podeu anar sinó veient-lo per fora com nosaltres ja fa el pes.

RECOLETA

Continuem recorrent Buenos Aires pel seu barri més romàntic, aquí es respiren aires de París.

A Recoleta també hi vam arribar en bus, aquest cop amb el 152. Si esteu a Boca lo normal és que continueu el tour anant a visitar el barri de San Telmo. Nosaltres volíem anar a veure el cementiri de la Recoleta. A les 10h i a les 14h fan una visita guiada en espanyol GRATIS que dura una horeta. Va ser molt interessant i vam aprendre algunes coses històriques sobre Argentina. Arquitectònicament i escultòricament el cementiri val molt la pena. Us avisem que en un parell d’hores no te l’acabes però te’n fas una idea.

Si esteu al barri, no oblideu passar per:

 • Llibreria Grand Splendid Ateneo
 • Facultat de Dret
 • Floralis

Si esteu a Recoleta, podeu anar a dinar a San Juanino, un restaurant tradicional on menjar cuina casolana.

CENTRe

Les arteries vertebrals de “Centro” són el carrer Corrientes i l’Avinguda 9 de juliol. Corrientes és també conegut per ser el carrer dels teatres. A banda de ser dos eixos d’oci i comerç de la ciutat, a Centro hi trobareu:

 • L’Obelisc
 • Teatre Colon
 • Tribunals
 • La Casa Rosada
 • La seu del Banc Nacional Argentí
 • La Catedral

Ens ha dit que Teatre Colon és preciós, s’hi organitzen visites guiades per un preu de 650-800 pesos, podeu consultar la web. Durant la temporada d’estiu s’organitzen concerts al aire lliure al costat del Teatre.

Per visitar la Casa Rosada de forma gratuïta s’ha de reservar amb anticipació, pel que ens han dit n’hi ha prou amb una setmana d’antel·lació.

La Catedral té accés gratuït i està oberta de 7:30 a 18:45 tots els dies.

Una de les pizzeries més conegudes de la zona centre és la Pizzeria Güerrin que fa unes pizzes de motlle amb quantitats industrials de formatge de massa gruixuda. Si aquest és el tipus de pizza que us agrada, llavors Güerrin és la vostra pizzeria.

SAN TELMO

A San Telmo s’hi ha d’anar a passejar a poc a poc, a contemplar les façanes de les cases i a prendre algo a la Plaça Dorrego on quasi sempre trobareu espectacles de tango i si hi aneu un dissabte sobre les 19 hores trobareu la plaça transformada en un punt de trobada per ballar tango amateur.

Si sou Argentins passejar pel “Paseo de la Hisorieta us farà retrocedir en el temps i reviure la vostra infància. Nosaltres, només coneixíem a la Mafalda i els seus amics.

El Mercat de San Telmo, que s’està transformant en un lloc cada vegada més turístic i amb preus més alts, encara conserva el seu atractiu real: les paradetes d’antiguitats. La construcció del mercat recorda a una estació de ferrocarril.

PUERTO MADERO

Puerto Madero és la part de negocis de la ciutat. Està plena de gratacels de vidre.

El pulmó de Puerto Madero és la reserva, una zona verda on hi viuen varies especies d’animals, sobretot ocells.

A la reserva hi ha tres itineraris de diferents quilòmetres i és recomanable recórrer-la en bicicleta.

Nosaltres ho vam fer a peu però crec que en bicicleta és una millor opció. El riu està totalment contaminat i no t’hi pots banyar. En realitat sembla un mar més que un riu.

Si estàs recorrent Argentina potser t’interessa llegir el nostre article sobre les Cascades d’Iguazú.

> Dubtes? Segueix-nos i contacta'ns!

> T'ha agradat l'entrada? Comparteix-la!